четвъртък, 18 април, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноПлюшена играчка като вируса ебола е хит на пазара

Плюшена играчка като вируса ебола е хит на пазара

Играчка с формата на вируса ебола стана хит и се разпродаде за нула време. Производителят е компанията Giantmicrobes Inc. Някои от играчките стрували по 9.95 долара, а други – 29,95 долара. Според служителите на компанията играчката, която изобразява популярният напоследък вирус ебола, е най-продаваната от целия им асортимент.

От Giantmicrobes подчертават, че задачата им е не само да се забавляват, но и да образоват. Това е особено важно, като се има предвид, че вирусът вече излезе извън пределите на Африка, където причини епидемия, а смъртността е висока.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Животните пренасят 320 000 вируса, повечето непознати и опасни за човека
Пробив! Хапче за сърце лекува Ебола
Внимание родители! Вирусите също правят обриви, но не е алергия

От февруари 2014 г. починалите са над 4500 души. Първоначално огнище се проявява в Гвинея, и след това се разпространи и в съседните страни. Вирусът се предава чрез кръв и други телесни течности. Той причинява повишена температура, главоболие и мускулни болки, болки в гърлото и слабост. Симптомите включват още повръщане, диария и обрив, стига се до засягане на вътрешните органи, вътрешни и външни кръвоизливи.

От компанията производител на играчката припомнят, че предлагат на клиентите си още антракс, холера, треска денга или ботулизъм като плюшени фигурки.

Източник: Reuters

 

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -