петък, 29 март, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноИзвадиха 22 кг киста на яйчника

Извадиха 22 кг киста на яйчника

В „Майчин дом“ извадиха 22- килограмова киста от 61-годишна жена от София, съобщиха от лечебното заведение. Сложната операция е направена от екипа на д-р Димитър Божилов. Пациентката неудържимо дебелеела през последната една година и талията й достигнала обиколка 130 см.

Въпреки това тя не потърсила лекарска помощ. Едва когато започнала да диша трудно, потърсила помощ от кардиолог. Той я насочил към АГ клиника, тъй като разбрал, че става дума за гинекологичен проблем.

Това бе киста на яйчника, а пациентката бе докарана по спешност от друга болница, поясни доц. Николай Доганов, шеф на Втора гинекологична клиника в болницата. Именно той поставил диагнозата и назначил операция. В професионалния си стаж съм виждал и други огромни кисти на яйчника, но тази определено бе от най-големите, коментира специалистът. Той е учуден как жената е чакала толкова дълго, преди да отиде на лекар. Тя научила диагнозата си чак след постъпването си в „Майчин дом“.

При случая сега образуванието изпълвало коремната кухина чак до ребрената дъга.  Операцията преминала успешно и сега пациентката се възстановява.

СНИМКА: ДАК

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -