петък, 19 април, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноЕвтино лекарство за кръвно намалява болката при артрит

Евтино лекарство за кръвно намалява болката при артрит

Спиронолактон – евтино лекарство за хипертония и сърдечна недостатъчност, може да намали остротата на болката при хора с артрит, като не причинява странични ефекти, съобщава сайтът Health India. Спиронолактон потиска хормона алдостерон, свързан с възпалението на ставите. Освен това лекарството повишава нивата на кортизола, който намалява чувствителността към болка.

Служители на Университета в Дънди са на мнение, че спиронолактонът може да бъде реална алтернатива на съвременните болкоуспокояващи. Водени от тази цел, учените се подготвят за мащабна проучване на лекарството.

Като допълнителна мярка те препоръчват на хората с артрит да консумират повече риба, ядки, плодове, зеленчуци и нискомаслено мляко. Подходяща е и физическа активност, която намалява болката , укрепва ставните връзки и мускулите около ставите. Пациентите с артрит обаче все пак трябва да се въздържат от тежки, повтарящи се упражнения. Специалистите напомнят, че артритът се свързва със сърдечни заболявания, високо кръвно налягане и диабет.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Каква е разликата между артрит и артроза?
Защо болят ставите при промяна във времето
Три пъти по-голям риск за тромби, ако имаш артрит
Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -