четвъртък, 28 март, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноДарете играчки за децата в 14 болници

Дарете играчки за децата в 14 болници

На 1 юни – Деня на детето, Националната инициатива за подобряване на болничния престой на децата „Приказки без край” стартира благотворителна кампания за даряване на игри и играчки в полза на педиатричните отделения на 14-те болници, част от аниматорската програма.

Инициативата ще се проведе от 1 до 5 юни в Детския научен център „Музейко“, основен партньор на „Приказки без край” в акцията, където ще бъде разположен специален кът. Всички желаещи да дарят играчки в първия ден на кампанията могат да го направят от 10 до 18 часа, а през останалите 4 дни даренията ще се приемат от 12 до 17 часа, на къта до централния вход на „Музейко“. Достъпът до дарителския кът за тях ще бъде осигурен без заплащане на стандартните входни такси към научния център.

Играчките, които ще се приемат могат да са за всяка възраст, чисто нови или втора употреба. Важното е да са чисти и запазени. Желателно е да не се даряват плюшени играчки, тъй като съдържат прах и акари, които не са препоръчителни за болни деца.

С благотворителната кампания се поставя началото на дългосрочно сътрудничество между „Приказки без край“ и „Музейко“. Образователният екип на детския научен център ще посещава педиатричните отделения на болниците, част от националната инициатива, за да разказва интерактивни приказки. Идеята на това партньорство е да се съчетае забавлението от разказването на приказки с интересни знания, които децата да придобиват по време на посещенията.  Първата интерактивна приказка ще бъде разказана ден преди Деня на детето в Специализирана болница за активно лечение по детски болести – София. Болните деца ще имат възможността да чуят една от любимите си – за „Златното момиче“, но и да научат как се появяват цветовете, как се получава дъгата, както и сами да комбинират един цвят с втори, за да получат трети. Националната инициатива „Приказки без край” се реализира в България от месец ноември 2012 г. Чрез организирането на четене, музика, театър и разнообразни празненства децата се възстановят по-бързо.Този тип събития допринася и за засилване на емоционалната връзка между децата, родителите и лекарите.

До момента в програмата са включени 14 болници в София, Пловдив, Варна, Плевен и Русе, а от старта на инициативата в страната до сега аниматорите на „Приказки без край“ са допринесли за по-доброто емоционално състояние на около 10 000 хоспитализирани деца. Организатори на националната инициатива са ГлаксоСмитКлайн и Панадол Бебе, с подкрепата на Българската педиатрична асоциация.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -