четвъртък, 18 април, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноБолен от рак в последен стадий спаси шофьора на линейката си

Болен от рак в последен стадий спаси шофьора на линейката си

60-годишен мъж, болен от рак в последен стадий, спаси живота на шофьора на линейката, която го карала към болница за изследвания, съобщиха френски медии. Кристиан Нейе от градчето Берк извикал „Бърза помощ, за да се придвижи до болницата за рентгенова снимка. По пътя той усетил, че на шофьора му прилошава. Тъй като в линейката били само двамата, Нейе решил да поеме нещата в свои ръце.

Взел ключовете от шофьора с думите „Моят живот в момента е вън от опасност, но твоят не! Рентгеновата ми снимка може да почака. След 10 минути ще те върнем на този свят“. Пациентът не успял да включи сирените, но задействал лампата на линейката. Помолил шофьора да мушне ръката си през прозореца, за да ги пропускат другите коли.

Нейе паркирал колата пред болницата така, все едно цял живот е работил като шофьор в нея, коментира сътрудникът на болницата Ланс Фредерик Ален. По думите на лекарите само бързата реакция на болния от рак успяла да спаси живота на шофьора. Преди да седне зад кормилото Нейе инжектирал на припадналия антикоагулант – препарат, който понижава активността на ферментите, отговорни за съсирването на кръвта.

Източник: France 3

НА СНИМКАТА: Отляво – спасеният шофьор, а вдясно – Кристиан Нейе.

Свързани теми: Травма превърна неудачник в музикален гений

Ръгби играч получи инсулт и стана гей

Ухапване от пчела превърна мъж в жена

 

 

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -