сряда, 24 април, 2024
- Реклама -
НачалоНовиниПускат нов презерватив, убива вируса на СПИН

Пускат нов презерватив, убива вируса на СПИН

Фармацевтичната компания Starpharma представи презерватива VivaGel, който е в състояние да обезвреди HIV – вируса, който предизвиква СПИН. Очаква се той бъде пуснат на пазара в близко бъдеще. Тестовете сочат, че презервативът убива херпесните вируси, човешки папиломен вирус и HIV почти на 100%. Същата компания създаде преди това антивирусния гел Viva Gel. Сега той просто добавя към презерватива като лубрикант, съобщава в. The Daily Mail. Гелът съдържа противомикробно лекарство, което действа успешно дори срещу ХИВ. Учените се надяват, че гелът ще спре предаването на вируса, като така ще намали разпространението на полово предавани болести.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Как се лекува генитален херпес? 
Може ли човек да разбере, че се е заразил с папилома вирус?
Бил Гейтс дава до 1 млн. долара за презерватив ново поколение
Жена открила, че има рак на маточната шийка едва в шестия месец 

Наскоро пък американски изобретател представи друг иновативен презерватив. Той се отличава с удобство на използване, издръжливост, безопасност и особена чувствителност. КондомътGalaсtic Cap (Галактическа шапчица) се слага само върху главичката на пениса, оставяйки го иначе открит. Новият презерватив се състои от две части: полиуретанов пластир под формата на подкова, която обхваща пениса (както слагаме лепенка на пръста), а на върха на пениса се поставя капаче, което удържа сперматозоидите. То е много по-здраво от това на стандартните презервативи.

Според Пауъл, полиуретановият презерватив се усеща като втора кожа. Може да се носи в продължение на часове или дори дни. Не пречи да се уринира и дори да се вземе душ. Преди сношение просто трябва да се залепи защитния слой върху капачето и да се прикрепи към основната част, която вече е на пениса.

Независими експерти обаче предупреждават, че това изобретение не пази напълно от полово предавани болести, например от херпес, тъй като значителна част от пениса остава открита. Вирусите са в състояние да проникнат чрез контакт с кожата. Възможно е също така капачето да се отлепи по време на полов акт.

Източник: The Daily Mail

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -