четвъртък, 28 март, 2024
- Реклама -
НачалоНовиниНиколай Хаджидончев стана директор на Teva

Николай Хаджидончев стана директор на Teva

Николай Хаджидончев стана генерален мениджър на Teva Pharmaceuticals България от 3 октомври 2011 г. Назначението идва в момент на големи възможности за развитие на фармацевтичната компания на българския пазар, на базата на силната репутация на TEVA в световен мащаб. Според данни на IMS Health, Teva е най-бързоразвиващата се фармацевтична компания в България.

Съвместно с досегашния ръководен екип на компанията в лицето на д-р Ирена Парунева, висшият мениджмънт на Teva Pharmaceuticals планира още по-голям ръст на българския пазар.

Николай Хаджидончев има над 10-годишен опит във фармацевтичната индустрия и пазара на потребителски стоки. Обширни са познанията му в областта на административното управление и успешното позициониране на продуктови портфейли на българския пазар. До момента Хаджидончев е бил управляващ директор на Alapis България (2009-2011), изпълнителен директор на Актавис ЕАД (2006-2009), генерален мениджър на Roche България (2002-2006) и генерален мениджър на Unilever България (1998-2002). Николай Хаджидончев е възпитаник на Военната академия във Велико Търново. Има завършени обучителни програми в едни от най-авторитетните бизнес училища в света –London Business School и INSEAD.

Основана през 1901 година, Teva е глобален лидер на генерични фармацевтични продукти и една от топ 15 на фармацевтични компании в света. Портфолиото й съдържа над 1450 молекули. Базирана в Израел, Teva оперира в 60 страни и има 42 хиляди служители по целия свят.

Годишният резултат на Teva за 2010 г. показа, че в световен мащаб (както и в Европа) компанията е отчела рекордна година в продажбите и приходите. Продажбите за предходната 2010 година бележат ръст от 16 % спрямо 2009 г. и възлизат на 16, 1 млрд. долара. Само през 2010 са произведени 63 млрд. таблети и капсули.

Усилията на Teva Pharmaceutical Industries в следващите няколко години ще бъдат фокусирани в утвърждаване й като най-голямата генерична компания на световния пазар и в развитието на собствени оригинални лекарства в областта на респираторните заболявания, женското здраве, неврологията и биогенеричните продукти.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -