четвъртък, 28 март, 2024
- Реклама -
НачалоЗаболявания и лечениеСинапени лапи излекували пневмония при 5-годишно дете

Синапени лапи излекували пневмония при 5-годишно дете

Алтернативната медицина може да излекува дори сериозни заболявания като пневмония, казва д-р Ирена Маждракова от консултативен център „Хела“ и разказва за своя 5-годишна пациентка. Наскоро детето било в болница и затова майката потърсила консултация. „Двете белодробни половини бяха с хрипове. Дадох антимонум тартарикум през 30 минути плюс синапени лапи. Както и дрениращи масажи за белия дроб. Още на следващия ден лявата половина на дроба беше чиста – нямаше никакви хрипове.

Вдясно се задържаха 3-4 дни, но после и те отшумяха“, обяснява лекарката, която има специалност клинична лаборатория и е работила в диспансера за туберкулозни болести в София, а след това и в бившата Окръжна болница, сега „Св. Анна“.

Как се правят синапени лапи

Лапите се правят, като се смесват едно към три синапено и обикновено брашно. Полученото тесто се оформя на тънки парчета с големината на длан. Слагат се от двете страни на гръбначния стълб (в никакъв случай върху него!), като преди това кожата се маже с мазнина. Остават до 10 минути, ако не пари много. След снемането кожата пак се маже с мазнина. Синапените лапи са описани и в учебниците по стандартна медицина. Освен по този начин детето е лекувано и с акупресура на активните точки за белия дроб, направена от специалист. Упражнявало и дишането с надуване на балони. В края на лечението включих и шуслерови соли за връщане на енергийния баланс на организма, обяснява д-р Маждракова.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Педиатър: Майки искат детето да не боледува изобщо, грешка е!
Беленето на дланите издава инфекция с опасен микроб
Ягоди, ядки и шоколад табу за деца до 3 г. – има риск от алергия
През пуберитета имунитетът отново създава проблеми

В сезона на настинките родителите я търсят най-често заради проблеми с вирусни инфекции. Не е толкова важно децата да са добре облечени, колкото да са с „ветровки“ – якето да има висока яка, която пази врата и тила от бруленето на вятъра, съветва лекарката. Точно там има две акупунктурни точки. Според китайската медицина вятърът прониква точно оттам и води до преохлаждане на организма, явява се кашлица. Хомеопатията помага успешно при такива оплаквания. Ако детето вдигне температура, защото е било на вятър или на студено, се дава аконит. Стигне ли се до лаеща кашлица, помага спонгия. В 80% от случаите тя изважда детето от това състояние, овлажнява дихателните пътища и улеснява отхрачването. Заедно с това се дава и шуслерова сол 7 – магнезиум фосфорикум, разяснява лекарката.

Как да смъкнем температура при деца без лекарства

През есенно-зимния сезон зачестяват всякакви вирусни инфекции с температура. До 38 градуса може да се дава през 15 минути шуслерова сол номер 3 (ферум фосфорикум). Детето има нужда от нея, ако вътрешният ъгъл на очите е син. При треска препоръчвам и други хомеопатични лекарства като беладона, аконит, изборът зависи от картината на заболяването, допълва д-р Маждракова. Сол номер 3 е първа помощ и при падане и натъртване. Затова заедно с арниката е задължителна част от домашната аптечка.

Според специалистката поведенчески проблеми и страхове също се повлияват много добре с хомеопатия и цветни есенции. Те помагат за повишаване на концентрацията. При подобни състояния огромно значение имат храненето и психоемоционалните модели в семейството. Не всяко буйно дете е хиперактивно. Има неспокойни деца с лоша концентрация в училище. Телевизията и компютрите им влияят зле. Вместо това се препоръчват занимания, които отключват креативността. За укрепване на нервната система препоръчвам комбинацията от шуслерови соли 5 (калиум фосфорикум) и номер 7, казва д-р Маждракова. „По 4 таблетки от двете соли се смесват в чаша вода два часа преди лягане. Пие се на малки глътки. Преките ми наблюдения са върху деца на 3-7 г., така те заспиват много по-лесно, уверява лекарката.

В тази възраст някои малчугани са много емоционални и трудно изключват вечер. Затова не е хубаво да се водят на места като моловете или на масови събирания, които претоварват нервите им “ Когато не се влияят от рекламите, децата имат доста развит усет за нужната им храна. При повръщане не се препоръчват плодове, за да не дразнят стомаха, но едно дете поискало само ябълки и банани и се почувствало добре. Друго пък изяжда цял лимон в състояние с висока температура, описва примери от практиката си д-р Маждракова. Дете с бронхит пък не искало нищо друго, освен грозде. Интересно е, че гроздето се смята за плода на белия дроб според китайската медицина, казва лекарката.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -