петък, 19 април, 2024
- Реклама -
НачалоЗаболявания и лечениеХомеопатия помага на деца, които не понасят антибиотици

Хомеопатия помага на деца, които не понасят антибиотици

Има деца, които проявяват непоносимост към лекарства, особено антибиотици. Тогава единствената възможност за лечение е хомеопатията. Някои от пациентите на д-р Весела Попова дошла майка, чието момиче на 6 г. било с начална пневмония. Повръщало и като цяло състоянието било тежко, но организмът й не понасял антибиотици. „Дадох хомеопатичното лекарство Ипека заедно с Шуслерови соли №3, №4 и №9. На втория ден температурата се вдигна, но детето стана от леглото и пожела да се храни. Това беше признак за подобрение. Солите помогнаха много. На 4-ия ден температурата спадна, започна отхрачване. На петия детето беше вече много по-добре, макар че възстановителният период отне още две седмици“, споделя личен опит лекарката. За да се прочистим по-бързо от токсините, които вируси и бактерии отделят в организма, тя препоръчва соли №8 и №9.

Хомеопатична детокс терапия чисти клетките

Ако сме се преборили с поредния вирус, трябва да обърнем внимание на възстановяването. Има комбинация от Шуслерови соли и за детоксикация след вирусна инфекция –с номера 4, 6, 9 и 10. При остатъчно възпаление с хрема и кашлица се използват соли №4 и №6. При гноен процес – №12. А хомеопатичната детокс терапия се препоръчва при хора, които пият много антибиотици и други химични препарати. Натоварването с лекарства оставя енергиен отпечатък на клетката, който може да се освободи с комбинация от хомеопатични препарати и соли, обяснява д-р Попова.

Вижте тук препоръките на д-р Попова за грижи към далака, който влияе на имунната система

Д-р Попова има голям опит с Шуслеровите соли и при бременни жени и кърмачки. Използва ги при инфекции, при недостиг на кърма или за подобряване на общото състояние. Соли №1 калциев флуорид и №2 калциев фосфат например са едни от най-важните, защото бременността е свръхнатоварване за женския организъм и изчерпва минералните запаси на майката, особено калция. Сол №1 отговаря за тонуса и еластичността на съединителната тъкан и предпазва от разширени вени, стрии, хемороиди, участва и в изграждането на зъбния емайл. А сол №2 е важна не само за костната система, но и за правилното делене на клетките и съответно за растежа на плода.

Без студени храни през зимата

През зимата не бива да пием никакви студени напитки. Вкусът, който затопля, е киселият. Затова ядем туршии. Лютото също загрява. Киселият вкус не води непременно до подкиселяване на тъканите, напротив – половин лимон в чаша вода сутрин дори алкализира.

„Не препоръчвам да се консумират много сурови салати. По-скоро задушени или леко запечени зеленчуци. Така се запазват качествата на зеленчуците, като в същото време доставяме топлина на организма. В студа клетките се дехидратират – студът „изсушава” подобно на жегата. В летните горещини обаче се сещаме да пием вода, а през зимата забравяме. Дехидратираната клетка не може да приема нормално импулси и да реагира адекватно.

Отличен за сгряване е чаят от джинджифил. Настъргвам го, смесвам с мед и лимон и го слагам в бурканче. Слага се по една лъжица в чаша гореща вода и става приятна освежаваща напитка. Действа диуретично, алкализиращо и стопля”, съветва д-р Попова и споделя своята рецепта за салата „Червена бомба“: настъргани червено цвекло и моркови, печени червени чушки, чесън, лимон и зехтин. Действа детоксикиращо, прочиства черния дроб и червата, помага и срещу констипация.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -