Инсултите скачат при резки промени на времето

PRINT
инсулт причини симптоми

Резките колебания на времето са един от факторите, които повишават риска от инсулт. Сериозните промени в температурите навън и влажността на въздуха водят до увеличаване на инсултите, става ясно от публикация в списанието на медицинска информация WebMD.

Как да разпознаем инсулта

За целите на проучването екипът лекари, ръководен от Джудит Лихтман, събрал материали за пациенти с исхемичен мозъчен инсулт, хоспитализирани с тази диагноза в продължение на 2 г. Паралелно с това те са анализирали информация за времето, температурите навън и влажността на въздуха в момента, когато хората се лекували в болница.

Проучване на всички данни позволили на лекарите да открият връзка между времето и броя на случаите с исхемичен инсулт и смъртността. Учените отбелязали, че кривата на хоспитализациите на пациенти с исхемичен инсулт напълно съвпада с графика на промените в температурата и влажността.

„Климатичните фактори като дневните колебания в температурата и влажността са стресиращи и увеличават инсултите“,  обобщават авторите. Лекарите отбелязват, че някои хора са по-уязвими за капризите на времето. В рисковата група са диабетици, хипертоници, хората с хиперхолестеролемия. Те трябва внимателно да следят за здравето си, особено при резки колебания на температурите и влажността на въздуха.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
[Общо: 1    Средно: 5/5]
Подобни статии
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *