петък, 19 април, 2024
- Реклама -
НачалоЗаболявания и лечениеКомбинации от Шуслерови соли за жената

Комбинации от Шуслерови соли за жената

Шуслеровите соли могат да помогнат на жените в много ситуации, когато трябва да се справят с  предизвикателствата на годините или различни състояния. Това заяви по време на посещението си в България графиня Анджелика фон Волфскийл от Германия, природолечителка, която използва активно солите в практиката си. Редица неприятни симптоми при менопаузата например могат да бъдат преодолени с тяхна помощ, като така се спестяват или намаляват до минимум хормоните, които имат много странични ефекти.

Ето примерни комбинации на солите, които графиня фон Волфскийл представи специално за жените:

Шуслерова сол №1 – помощ при остеопороза

Остеопорозата е сериозен проблем, който засяга много жени. Тя се дължи донякъде на подкиселяването на тъканите поради прекалената консумация на месо. С помощтта на сол №1 (калциум флуоратум) може да постигне добър ефект – 1 г калций дневно да бъде възстановен от клетките на костната система. Това не може да бъде постигнато толкова бързо с никое друго лекарство, казва природолечителката. Шуслерова сол № 1 обаче трябва да се приема месеци, понякога и години. Освен при остеопороза, тя помага и в борбата с бръчките, при слабост на пикочния мехур (инконтиненция) или при спадане на матката.

При остеопороза се чупи кост дори при падане на килима

Шуслерова сол №2 при кървене

Калциум фосфорикум е важна при кървене извън месечния цикъл. Прилага се също при младите момичета или жени, които поради недостиг на желязо имат периоди на аменорея – отсъствие на менструация.

Шуслерови соли при хрема и ангина

Шуслерова сол № 3 в началото на всяко възпаление

При млади момичета, които имат ниско кръвно налягане, се препоръчва шуслерова сол №3 – ферум фосфорикум. Ако те имат освен това склонност към колабиране и чувствителност към студ, се комбинира с номер 8. В годините на климакса понякога кръвното се повишава внезапно – тогава се дават соли номера 1, 3 и 7. В Германия жените често страдат от цистит – когато започва болката и паренето се дава сол № 3.

Шуслерова сол №4 пази лигавиците

Солта калиум хлоратум е защитник на лигавицата. Според мен това е една от най-важните соли за жената, защото често сме склонни да образуваме различни подувания или отоци по тялото, казва графиня фон Волсфскийл. Те може да са на краката или корема, на лимфни възли около гърдите преди менструация или по лицето. При поява на стрии – бели ивици от разтегната кожа се дава комбинация от солите с номера 1, 4 и 11. Терапията продължава дълго време – поне 4-6 месеца.

Шуслерова сол № 5 подкрепя паметта и нервите

Солта калиум фосфорикум е за добра памет при жените. Всеки се нуждае от силни нерви в напрегнатото всекидневие. Препоръчва се, когато сме изтощени вечер и не можем да заспим. Тя се приема до 15 часа, защото  по принцип събужда и има освежаващ ефект. Същата сол укрепва сфинктера на пикочния мехур, който може да отслабне с годините и да влоши качеството на живот.

Липсата на минерали в организма се разчита по лицето

Шуслерова сол №6 при разширени вени

Солта калиум сулфурикум е за тези между нас, които изпитват глад за глътка чист въздух. Помага при хемороиди и раширени вени. Психичната картина при хора с липса на тази сол е меланхолия, черногледство. Помага и при течение, особено ако е жълтеникаво. При бяло течение по-подходяща е сол № 4. Сол номер шест пречиства организма вътреклетъчно. Доставя кислород на мозъка през черния дроб.

Шуслерова сол №7 за спокоен сън

сън заспиванеВсички имаме нужда от сол № 7 – магнезиум фосфорикум, за да можем да се отпуснем. Тя е полезна когато не можем да спим. Приема се вечер преди заспиване. В климактериума помага срещу горещи вълни, облекчава предменструалния синдром, помага да устоим на остър глад за нещо сладко или шоколад.

Вместо шоколад изпийте една чаша с горещата седмица, препоръчва графинята. Ако искате да откажете цигарите, също можете да използвате сол номер седем вместо цигара, когато изпитате остър никотинов глад. Смучи се по една таблетка всеки път, когато ви се допуши.

Срещу крампи на подбедрицата, стягане и болка, които също са типично женски проблем, помага комбинация от соли 1, 3 и 7.

Шуслерови соли при затлъстяване и диабет

Шуслерова сол № 8 задържа влагата

Солта натриум хлоратум овлажнява лигавицата – типични симптоми, които подказват, че имаме нужда от нея, са сухите очи, сухата лигавица в носа, устата, вагинална и стомашно-чревния тракт, сухата кожа. Хубавото е, че тя помага и при другата крайност – когато всичко е прекалено влажно, тече – очите сълзят при алергия или вятър, течащият нос с бистър секрет при алергия или начална респираторна инфекция, лабилни настроения или депресия в края на менструалния цикъл.

Шуслерова сол № 9 срещу подкиселяване на тъканите

акне пъпки по кожатаСолта натриум фосфорикум е прекрасно средство, защото лесно ни показва, кога имаме нужда от нея. Например слагаме си очилата и сваляйки ги, виждаме, че са омазнени. Или пък имаме кожа с груби пори, а  при по-възрастните хора се появява акне.

Други признаци са когато някой проявява агресивна нетърпеливост, или пък млади жени, които имат жълтеникаво-пенесто течение.

Липсата на тази сол може да е свързана и с нарушение на репродуктивните способност поради подкиселяване на организма (нарушаване на киселинния баланс на тъканите). Сол №9 помага и ако човек получава киселини или подуване на стомаха при консумирането на по-мазни храни като сандвич с масло, мазни сладкиши.

Шуслерова сол №10 за детоксикация

Солта натриум сулфурикум служи за вътрешното прочистване. Тя чисти междуклетъчните пространства, спомага да няма слепване на клетки и стимулира детоксикацията на организма. Прилага се при мокри екземи и появата на различни отоци. Изхвърля излишните течности, които са се събрали в организма през деня.

Много жени страдат от запек, тогава можат да опитат комбинацията от солите с номера 3, 8, 10 и 11, съветва графиня фон Волфскийл. Ако констипацията е свързана със спастично състояние в областта на стомаха, се дава и сол номер 7. Искаме ли да отслабнем, трябва да комбинираме солите 10, 5 и 9, а също и да пропуснем едно хранене през деня, най-добре вечерята.

Как да използваме Шуслерови соли за пречистване на организма

Шуслерова сол № 11 за красиви коса, кожа, нокти и зъби

гъста коса косопадСолта силицея се използва основно за красиви коса, кожа, нокти и зъби. Тя обаче може още много неща. Това е сол за нервната система, особено за хора, които не могат да понасят шумове или лесно се разболяват от течение. Дава се на деца, които получават често възпаление в областта на главата, когато стоят на ветровито място.

„През главата, тръгвайки от челото, минават два меридиана – на пикочния мехур и на жлъчния мехур според китайската медицина. Когато през тях проникне студът, изстиваме вътрешно и по този начин възникват редица заболявания в организма. Рефлекторно се нарушава кръвобращението на тези органи и се появяват симптоми“, пояснява графиня фон Волфскийл.

Силицея се дава и когато мислите кръжат постоянно в главата и не ни дават мира. При депресия в тъмната част на деня се дава смесена напитка с разтворени в нея номер 11 и 7. Ако не можем да заспим от тежки мисли, пием двете соли преди лягане, но и оставяме чашата на нощното шкафче. Когато се събудим, отпиваме, за да заспим по-лесно.

Шуслерова сол № 12 срещу хроничен цистит

Солта калциум сулфурикум е прекрасно средство за ставите и за хроничния цистит. Дава се освен това като заключително средство след отстри инфекции. Ако жената има оплаквания, свързани с климактериума, е важно да се знае, че шуслеровите соли се вземат поне 3 до 5 месеца, обобщава природолечителката.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -