четвъртък, 28 март, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноПарите не осигурявали щастие, а радост!

Парите не осигурявали щастие, а радост!

Щастието не може да се купи с пари. Затова пък финикийските знаци могат да ни дарят с чувство на радост. Тези твърдения са доказани с научни изследвания. Както пише британският таблоид Metro, внушителната банкова сметка може да ни спести доста неприятности в живота, макар сама по себе си да не гарантира високо ниво на лично щастие.

Психологът Костадин Кушла обаче допълва, че особено в криза парите могат частично да създадат комфорт на човека. Всъщност парите са много ефективен инструмент, който позволява да се намали чувството на тъга и да се засили радостта. Въпреки това проучвания в дългосрочен план показват, че нещата не са толкова еднозначни. По-рано експертите също са изследвали връзката между доходите и нивото на щастие. Доскоро обаче никой не се е занимавал с връзката между парите и скръбта.

Сега се оказва, че парите могат да ни отърват от мъката, причинена от сътресения, неприятни инциденти като протеклия покрив, но не се отразяват върху чувството на радост във всекидневието. Според експертите радост и тъга са различни емоционални състояния, а не двете страни на една и съща монета.

Източник: Metro.co.uk

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -