събота, 20 април, 2024
- Реклама -
НачалоИзследванияАутизмът може да се израсне, установиха учени

Аутизмът може да се израсне, установиха учени

Как се лекува аутизъм? Учените нямат категоричен отговор на този въпрос. Затова пък сега констатират, че той може да изчезне с годините при някои деца. За този изненадващ извод съобщиха учени, цитирани от Science World Report. Състоянието в наши дни се превърна в истинска епидемия.

Според статистиката в САЩ едно от 68 минута дете страда от разстройства от аутистичния спектър (ASD). Повечето са момчета. Учени от колежа по медицина „Албърт Айнщайн“ твърдят, че при всяко 14-то дете симптомите на ASD може да се разминат до към 6-7-годишна възраст.

В проучването участвали 569 деца с диагноза аутизъм. След 4 г. те отново минали на преглед. Оказало се, че при много от малчуганите симптомите са изчезнали. Приблизително в 38% от случаите симптомите на аутизъм вече не се наблюдавали, въпреки че състоянието по принцип се смята за доживотно в медицината.

Все пак 92% от тези деца продължавали да имат затруднения в обучението, емоционални и поведенчески проблеми, които изискват специално образование и лечение. Експертите планират да разберат какво помага за преодоляване на симптомите на заболяването и във връзка с това планират ново проучване.

Източник: Science World Report

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -