5 тревожни признака на възпаление в организма

PRINT
сутрешна скованост болки в стомаха

Понякога възпалението се проявява бурно – например при грипна инфекция, но друг път тлее подмолно и дълго време. Това изтощава имунната система и може да има последствия. Освен кръвните изследвания, които откриват някои възпалителни маркери, има и други признаци, които сочат наличието на възпаление. Ето пет от тях.

  1. Лека болка в ставите. Става дума за не много силна болка, която хората са склонни да си обясняват с ниските температури през зимата или неправилната стойка на работното място. Леката болка в ставите може обаче да бъде и признак на възпаление, което засяга ставите и самите кости.
  2. Мускулни болки. Ако се появят болки в мускулите, без да имате обяснение за това и конкретна причина, най-добре е да се консултирате незабавно с лекар. Той ще назначи необходимите тестове. Такава болка може да бъде симптом на възпаление. Ако болката в мускулите е предизвикана от някакво голямо физическо натоварване,  след почивка тя обикновено отшумява.
  3. Слабост или летаргия. Чувствате някаква необяснима умора или слабост напоследък? Ако отговорът е да, не игнорирайте това състояние, което може да сочи здравословни проблеми. Посъветвайте се с личния си лекар какво изследвания на кръвта да направите, за да се види има ли възпаление и каква е неговата степен.
  4. Обрив или зачервяване. Кожните обриви, сърбежи или зачервяване се приемат за проява на алергия, но често може да са свързани с автоимунни заболявания. Хората са склонно първо да опитват народни рецепти с идеята сами да се справят с кожните проблеми. По-добре идете на дерматолог, за да разберете точната причина и да получите адекватно лечение.
  5. Грипоподобни симптоми. Грипоподобни симптоми като повишена температура, втрисане и загуба на апетит също не трябва да бъдат пренебрегвани, защото те говорят на възпалителни процеси. Упоритото главоболие без видима причина, което не отминава за няколко часа, също е причина за безпокойство.
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
[Общо: 3    Средно: 4.3/5]
Подобни статии
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *