сряда, 27 март, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноНарът може да замести виаграта

Нарът може да замести виаграта

Нарът може да замени виаграта, твърдят шотландски учени от университета „Кралица Маргарет“ в Единбург. Ако в продължение на две седмици всеки ден изпивате чаша сок от плода, това ще доведе до нарастване на сексуалното желание. Ефектът се проявява както при мъжете, така и при жените.

Учените провели експеримент, в който участвали 58 доброволци. Най-младият бил на 21 г., а най-възрастният – на 64 г. Всички те пили фреш от нар в течение на 14 дни. На 15-ия ден измерили нивото на тестостерона в кръвта им и открили, че нивото на този мъжки хормон се повишило практически двойно – от 16% на 30%. И мъжете, и жените установили, че имат повишено сексуално влечение.

При мъжете освен това се увеличил растежът на окосмението по лицето, а тембърът на гласа им станал по-плътен. При жените подобно влияние не е забелязано, но пък срокът на експеримента бил прекалено кратък. Затова пък тестостеронът при нежния пол допринесъл за укрепване на костите и мускулите.

Като страничен ефект участниците в теста отбелязали, че значително се е подобрило насторението им, а също и паметта. Сокът от нар е отличен антиоксидант. Съдържащите се в него вещества подпомагат кръвообращението и пазят от болести на сърцето. С червения плод обаче трябва да внимават хора с обострена язва на стомаха и дванадесетопръстника.

СНИМКА: SXC

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -