петък, 29 март, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноЖените са най-стресирани на 34 години

Жените са най-стресирани на 34 години

Жените са подложени на най-голям стрес, когато са на 34 г., установиха британски социолози. На тази възраст те са разпънати между грижите за семейството и за дома. Жените са известни със способността им да изпълняват много задачи едновременно, но дори и тази дарба не ги спасява от нарастващото натоварване в личния и професионалния живот в даден момент.

Проучване сред 2000 дами от Англия показва, че на тази възраст те преживявят най-трудните моменти в живота. Повечето имат малки деца, които се нуждаят от постоянни грижи. 34 г. е възрастта, когато пред жените се откриват възможности за развитие на кариерата. Не на последно място те трябва да се оправят още с домакинството и да обръщат внимание на съпруга си. Тези многобройни задължения са причина за стреса при жените.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Последиците от стреса се предават по наследство
Прошката към себе си е гаранция за дълъг живот
При стрес жените показват разбиране, а мъжете – агресия
Емоциите са като храната – приемаш, усвояваш, изхвърляш излишното 
Домакинската работа повишава риска от инфаркт 

Най-щастливи са те на 25-годишна възраст. На тази възраст те имат минимум отговорности и задължения. Погледнете снимките на 25-годишни звезди като Ема Стоун и Ванеса Хюджънс и ще видите, колко често те се усмихват. Но други известни дами като Джесика Симпсон, Пинк или Кристен Бел, които са достигнали критичните 34 години, вече изглеждат много по-загрижени. Причината е, че трябва да съчетават семейството и работата, посочват авторите на проучването.

На 25 г. момичетата вече печелят достатъчно, за да се издържат сами за първи път. Тогава те се радват на богат социален живот, могат да си позволят да пътуват в чужбина, изобщо основната им грижа е да се презентират на останалия свят. След 10 г. те трябва да разпределят доходите си за поддържане на цялото семейство с едно-две или повече деца. Голяма част от участващите в проучването заявили, че се чувстват най-нещастни заради стреса във възрастта от 34 до 44 години.

Още едно тъжно признание – само 12% от анкетираните смятат, че жените са по-щастливи от мъжете в живота. Всяка трета би искала да печели повече, за да живее по-добре, а у 15% основното желание е да има повече свободно време, което да прекарва със семейството и приятелите си.

Източник: MedikForum

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -