петък, 29 март, 2024
- Реклама -
НачалоИзследванияСупер инжекция връща на старци имунната система на 20-годишни

Супер инжекция връща на старци имунната система на 20-годишни

Британски учени създадоха лекарство, което може да подмлади имунната система на човека. Така отбранителните сили на възрастните може да върнат способностите от младини и да се справят успешно с грипа и другите вируси възможно най-ефективно, пише Daily Mail. Хубавото е, че препаратът действа дори само чрез една инжекция.

Според учените медикаментът може да даде например на един 90-годишен човек имунитет на 20-годишен. Има и друго голямо предимство – ваксините по принцип не са особено ефективни при възрастните, защото те не могат да изработват достатъчно антитела. Инжекцията може да промени това.

В основата на новата терапия е веществото спермидин. То вече е доказало ефективността си при опитни животни. Съединението може да бъде смесено с традиционни ваксини, или доставят на организма с инжектирането и таблетки. Така то ще възстановява „паметта“ на имунитета, ще подобри имунния отговор към вирусите на грипа и цитомегаловируса. Ефектът от супер лекарството обаче не свършва дотук. То ускорява процеса на автофагия – унищожаване и извеждане на увредени части на клетките от организма. Този фактор е от решаващо значение за имунния отговор.

Източник: Daily Mail

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -