петък, 29 март, 2024
- Реклама -
НачалоНовиниГроздовите семки увеличават ефекта от химиотерапията

Гроздовите семки увеличават ефекта от химиотерапията

Гроздовите семки могат значително да увеличат ефективността на химиотерапията при рака на дебелото черво, като по този начин намалява страничните ефекти, съобщават учени, цитирани от World News Nature. Тайната е в антиоксидантите – танини и полифеноли, които се съдържат в семките. Именно те имат мощни противовъзпалителни и противоракови свойства.

Учените предлагат пациентите на химиотерапия да консумират екстракт от гроздови семки, за да се намали степента на възпаление и увреждане на тънките черва, причинена от лекарствата. Екстрактът нямал никакви странични ефекти върху здравите клетки. Един от проблемите при химиотерапията е, че тя не може да се насочва избирателно, затова оказва влияние и върху здравите клетки. Затова пък комбинацията от наркотици и екстрактът от семена работи перфектно, уверяват експертите.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Тестват нова терапия срещу рак – червено вино и аспирин
Суперкоктейл унищожава рака на 100%
Съединения в гроздето и боровинките укрепват имунитета

За изпитанието на ефекта от гроздовите семки бил използван екстракт с концентрация до 1000 милиграма на килограм телесно тегло. Установено било, че възпалението намаляло до 55%, а потискането на растежа на раковите клетки вследствие на химиотерапия достигнало 26%. Специалистите смятат, че екстрактът от гроздови семки може да помогне не само при лечението на рака на дебелото черво, но също така и при лечението на други чревни заболявания. В експеримента бил използван екстракт, който вече се предлага на пазара.

 

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -