четвъртък, 28 март, 2024
- Реклама -
НачалоНовиниИскате да отслабнете? Скрийте храната!

Искате да отслабнете? Скрийте храната!

Ако искате да свалите килограми и после да не качвате, има един прост трик – не дръжте храна в прекия си обсег! Ако пред погледа ви се мотаят бисквити, шоколади или чипс, вероятността да посегнете към тях дори без да сте гладни, е много голяма. Не е нужно да пазите диета за отслабване, а просто да спазвате това просто правило.  Изводът е от проучване на учени от Университета на щата Охайо. В него участвали 100 души на възраст 20-78 г. 50 от участниците били с наднормено тегло (среден индекс на телесната маса (BMI) – 36.8), а 50 – с нормално. Изследователите искали да разберат как влияят върху риска от затлъстяване психологическите особености на хората, архитектурата, обзавеждането на дома, съобщава Zee News.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Можем да отслабнем с… шоколад! 
Може ли да отслабнем, ако вечер не ядем хляб? 
Емоциите са ключ към успешна диета за отслабване

Изследването показало, че дебеличките държат повече хранителни продукти в полезрението си. В сравнение с другите те били по-склонни да ядат по-малко полезни продукти, налитали на калорични неща като бонбони например. По принцип количеството храна в домовете на участниците било едно и също. Хората с наднормено тегло обаче държали храна не само в кухнята, но и на други места в жилището си.

Изследователите открили и някои общи психологически характеристики при хората с наднормено тегло. Пълните хора имали по-ниско мнение за себе си в сравнение с доброволците, които не страдали от затлъстяване. Освен това дебеличките имали някои симптоми на депресия.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -